Hörselexperten erbjuder hörseltest av Leg. Audionom

BOKA DIREKT • HÖRSELTEST
AV LEG. AUDIONOM 08 - 38 07 00

Besöket beräknas till en dryg timme och för att också hinna diskutera runt resultatet.

TIPS! I samarbete mig dig blir hörseltestet tillförlitligt. Därför råder vi dig till att redan på förhand se till att hörselgången är fri från vax

 


Undersökning av ditt öra innan hörseltest kallas Otoscopi. Om ditt öra är rent från vax kommer vi att direkt kunna gå vidare till ett hörseltest.
I annat fall måste vi boka en ny tid där du kommer tillbaka till oss när du har fått möjlighet att rengöra ditt öra. Rengöringsprodukter finns att köpa på närmsta Apotek. I händelse av att du väljer att rehabilitera din hörsel med hjälp av hörapparater kommer hörseltestet att ligga till grund för hörapparatens programmering.

 Ibland kräver hörapparaten att ljudet ska ledas in via en insats av akrylat. Den tillverkas på fabrik utefter ett avtryck av hörselgången. I händelse av avtryckstagning är det absolut viktigt att hörselgången är fri från vax. På så vis kommer insatsen att specialtillverkas i en perfekt passform. Avtryck som på grund av vax blir dåligt utfyllda löper risk att tillverkas med dålig passform. 


Här syns Hörselorganet som är ett av människans viktigaste sinnen. Bakom trumhinnan sitter hörselbenen, som för övrigt är kroppens minsta ben, och leder ljudvågen vidare till innerörat som också kallas för Snäckan. Orsaken till de flesta hörselskador finns i innerörat. Det brukar vara hårceller som skadats och blivit inaktiva eftersom de inte leder ljud som de annars förväntas göra. Ljudöverföringen går via hörselnerven till Hörselcentrat som sitter bak i nacken. Hörselskador som kommer från åldersnedsättning eller buller är relaterade till Snäckan i innerörat. Generellt för denna typ av hörselskador är att de inte går att operera utan behandlas vanligtvis med hörapparater. 

Om det upptäcks att du har öronproblem som bör läkarundersökas kommer din Audionom att remittera till en Öronspecialist. Du får själv välja vilken läkare som du vill komma till enligt Vårdval för alla boende i Stockholms läns Landsting. Annars har vi samarbete med öronspecialister i vårt närområde. Hos oss på Hörselexperten arbetar 5 stycken Leg. Audionomer.