Arbetshjälpmedel för din arbetsplats med bidrag från Försäkringskassan

Hörselexperten kan ge dig arbetstekniskt hjälpmedel för din hörsel

För dig som har hörselnedsättning och upplever att hörapparaten inte räcker till för att få en fullgod hörsel på din arbetsplats. Nuförtiden finns god hjälp för dig som behöver speciella  arbetshjälpmedel till din arbetsplats. Har du svårt att höra på möten, föreläsningar och utbildning, telefonsamtal. I dagens läge är det inget stort problem. Tveka inte, låt oss visa dig hur bra bordsmikrofoner som enkelt och smidigt kan kopplas samman med din hörapparat eller andra tekniska lösningar som finns för dig som yrkesverksam. Hörselexperten har möjlighet att hjälpa dig med bidrag till arbetstekniska hjälpmedel som är speciella till din arbetsplats. Vi kan också hjälpa dig att ansöka om ekonomiskt bidrag som gör att kostnaderna för inköp täcks helt av bidrag för arbetshjälpmedel via Försäkringskassan. Besöken hos oss är också kostnadsfria.

Några av försäkringskassans regler;

  • din arbetsgivare eller du själv kan ansöka om bidrag hos Försäkringskassan
  • du ska ha arbetat hos samma arbetsgivare i minst 12 månader
  • etablerad som egenföretagare i 12 månader
  • inneha hörapparat
  • inte ha fyllt 67 år
  • vara försäkrad och bosatt här i Sverige

 

Faktablad om arbetshjälpmedel Försäkringskassan

 

På Hörselexperten har vi leg. audionomer som arbetar med arbetstekniska hjälpmedel för arbetsplatser. Här kan du få råd om vilka arbetshjälpmedel som passar dig bäst. Besök hos oss är alltid kostnadsfritt och då hjälper vi också till i kontakten med Försäkringskassan. Det finns mycket bra teknik som kan lösa de flesta hörsel situationer på din arbetsplats.

  • Boka en tid hos oss - så hjälper vi dig
  • 08-38 07 00  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Roger Pen Phonak
Roger Pen Phonak
Roger Table Mic II Phonak
Roger Table Mic II Phonak
Roger Select Phonak
Roger Select Phonak
 

Upp till 61% bättre talförståelse i buller tillsammans med trådlösa arbetstekniska hjälpmedel än om du bara skulle använda dina hörapparater

 
Hörapparaten ger trådlös ljudöverföring till Roger TillbehörHörapparaten får en trådlös ljudöverföring via Roger Select och Roger Table Mic II. Med förbättrad talförståelse upplevs ett mer komfortabelt lyssnande. Den nya tekniken ökar din delaktighet i samtalet trots att det finns buller i din närhet.
Roger Pen Phonak
Tänk att sitta i runt ett bord och klart och tydligt följa samtalet i en grupp med hjälp av Roger Table Mic II från varumärket Phonak. Ljudöverföringen går trådlöst till dina hörapparater.
Roger Select Phonak
Genom att använda flera mikrofoner som arbetar i 6 riktningar beräknas och jämförs talröster från en radie på 360°. Riktning med den bästa ljudkvalitén väljs automatiskt. På bilden samarbetar Roger Select och Table-Mic II. 
Roger Select Phonak
Roger Select är en trådlös mikrofon att placera eller rikta mot den som talar eller lägga på bordet. Samtalet blir tydligare därför att bakgrunds bullret silas bort. För egen del kan du mera avslappnat lyssna och samtal i svåra miljöer.