Arbetshjälpmedel för din arbetsplats med bidrag från Arbetsförmedlingen

Hörselexperten kan ge dig en offert på Arbetstekniskt hjälpmedel

I samband med att du är inskriven på Arbetsförmedlingen eller medverkar i något Arbetsmarknadspolitiskt program kan du få bidrag till speciella hörselhjälpmedel till din arbetsplats. Dessa arbetstekniska hjälpmedel är speciellt framtagna att användas på arbetsplatsen för att underlättar din hörselsituation under din arbetsdag. I de svåra kommunikationssituationer som möten, utbildning, föreläsningar, telefoni eller om din arbetsplats har mycket hög bullernivå, vilket gör att det därför inte går att höra i vare sig vanliga samtal eller telefonsamtal. Oavsett hörselproblem kan man få sitt behov prövat hos Arbetsförmedlingen.

  • Syftet med hjälpen från Arbetsförmedlingen är att stärka dina möjligheter att få ett nytt arbete eller behålla ditt nuvarande arbete trots din hörselnedsättning
  • Arbetsförmedlingen bedömer om du ska få ekonomiskt bidrag för de hjälpmedlet du önskar. 

Arbetsförmedlingen får lämna bidrag för köp, hyra eller reparation av arbetshjälpmedel och andra anordningar som personen behöver för att stärka sina möjligheter att få eller behålla sitt arbete. Bidraget får också lämnas för expertundersökningar för att klarlägga om personen behöver ett arbetstekniskthjälpmedel. Bidrag för arbetshjälpmedel får lämnas till den som har funktionsnedsättning eller lämnas till en arbetsgivare eller annan ansvarig för arbetsplatsen. Arbetshjälpmedel är behovsprövat och i de flesta fall helt kostnadsfria.

  • Om du själv kontaktat Arbetsförmedlingen och bara behöver en offert på önskat arbetstekniskt hjälpmedel kan du höra av dig till oss via mejl där du anger namnet på arbetshjälpmedlet som du behöver, så skickar vi dig en offert som du själv vidarebefordrar till Arbetsförmedlingen.

Har du däremot inte etablerat någon kontakt med Arbetsförmedlingen angående arbetshjälpmedel kan vi hjälpa dig. Det första du ska göra är att skriva in dig på Arbetsförmedlingen vilket går enklast via deras hemsida. På Hörselexperten har vi leg. audionomer som arbetar med arbetstekniska hjälpmedel för arbetsplatser. Här kan du få råd om vilka arbetshjälpmedel som passar dig bäst. Besök hos oss är alltid kostnadsfritt och då hjälper vi också till i kontakten med Arbetsförmedlingen. Det finns mycket bra teknik som kan lösa de flesta hörsel situationer på din arbetsplats.

  • Boka en tid hos oss - så hjälper vi dig
  • 08-38 07 00  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

Faktablad om arbetshjälpmedel från Arbetsförmedlingen

Roger Pen Phonak
Roger Pen Phonak
Roger Table Mic II Phonak
Roger Table Mic II Phonak
Roger Select Phonak
Roger Select Phonak
 

Upp till 61% bättre talförståelse i buller tillsammans med trådlösa arbetstekniska hjälpmedel än om du bara skulle använda dina hörapparater

 
Hörapparaten ger trådlös ljudöverföring till Roger TillbehörHörapparaten får en trådlös ljudöverföring via Roger Select och Roger Table Mic II. Med förbättrad talförståelse upplevs ett mer komfortabelt lyssnande. Den nya tekniken ökar din delaktighet i samtalet trots att det finns buller i din närhet.
Roger Pen Phonak
Tänk att sitta i runt ett bord och klart och tydligt följa samtalet i en grupp med hjälp av Roger Table Mic II från varumärket Phonak. Ljudöverföringen går trådlöst till dina hörapparater.
Roger Select Phonak
Genom att använda flera mikrofoner som arbetar i 6 riktningar beräknas och jämförs talröster från en radie på 360°. Riktning med den bästa ljudkvalitén väljs automatiskt. På bilden samarbetar Roger Select och Table-Mic II. 
Roger Select Phonak
Roger Select är en trådlös mikrofon att placera eller rikta mot den som talar eller lägga på bordet. Samtalet blir tydligare därför att bakgrunds bullret silas bort. För egen del kan du mera avslappnat lyssna och samtal i svåra miljöer.